Manisa’da gerçekleştirilen büyük çaplı bir operasyonla, 212 kişiyi milyonlarca lira dolandıran "Sönmezler" suç örgütü çökertildi. Jandarma Genel Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı ile Manisa İl Jandarma Komutanlığı'nın eş zamanlı düzenlediği operasyonda, örgütün elebaşısı "Korgeneral" lakaplı M.S. ile birlikte toplamda 17 şüpheli gözaltına alındı. Operasyonda örgüt lideri ve yöneticilerinin, kendilerini askeri personel olarak tanıtarak, doktor, avukat, engelli, şehit yakını ve milli sporcular gibi çok sayıda mağduru dolandırdığı ortaya çıktı.
Söz konusu örgüt, mağdurları Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) mensubu yapma, kamu kurumlarında görev vermek ya da görevde yükselme vaadiyle kandırdı. Yapılan soruşturmalarda, örgütün 155 milyon liralık gelir elde ettiği tespit edildi. Eş zamanlı operasyonlarla, Manisa başta olmak üzere İstanbul, İzmir, Antalya, Mersin, Muğla ve diğer illerde örgüt üyeleri gözaltına alındı. Operasyonda, örgüt üyelerinin adreslerinde yapılan aramalarda; sahte MİT evrakları, askeri kamuflajlar, jandarma armalı cüzdanlar ve çok sayıda dijital malzeme ele geçirildi.
Ayrıca, örgütün dolandırıcılıkla elde ettiği mal varlıkları da tespit edilerek, 150 banka hesabına, 6 araca ve 5 taşınmaza el konuldu. Manisa İl Jandarma Komutanlığı’nda işlemleri tamamlanan 17 şüpheli, adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden 11’i tutuklanırken, 4’ü adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı, 2’si ise savcılık sorgusunun ardından serbest bırakıldı.
Editor : Haber Merkezi