USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
İnsan

Suriyelilerin bayram öncesi ülkelerine dönüşü sürüyor

Savaşın bitmesiyle suriyeli mülteciler ülkelerine dönüyor

Suriyelilerin bayram öncesi ülkelerine dönüşü sürüyor
29-03-2025 15:00

Türkiye’de yaşayan Suriyeli mülteciler, bayram öncesi ülkelerine dönmeye devam ediyor. Eşyalarıyla birlikte dönüş yolcuğuna geçen Suriyeliler, Kilis Öncüpınar Sınır Kapısı’nda yoğunluk oluşturdu.


Suriye’de yıllardır süren iç savaşın sona ermesiyle birlikte, Türkiye’de yaşayan Suriyeli mülteciler ülkelerine dönmeye devam ediyor. Ramazan ayının son günü Kilis Öncüpınar Sınır Kapısı’na gelen çok sayıda Suriyeli, işlemlerinin tamamlanmasının ardından ülkelerine dönüş yaparak bayrama vatanlarında girecek olmanın heyecanını yaşıyor. Kendi topraklarına kavuşmanın heyecanını yaşayan mülteciler, Türkiye’de geçirdikleri yılların kendileri için önemli olduğunu belirterek, burada gördükleri destek ve misafirperverlik için teşekkür etti. "Türkiye’de güzel günler geçirdik"


Türkiye’de 10 yıldır yaşayan Ahmet Abdrobdo, ülkesine dönerken duygularını dile getirerek, "Gaziantep’ten geldim, Türkiye’de geçirdiğim zaman çok güzeldi. Türkiye çok güzel bir ülke, insanları yardımsever ve iyi. Ülkenin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür ediyorum. Savaş bitti ve bugün ülkeme dönüyorum. Türk vatandaşlarını çok seviyorum‘’ diye konuştu.


Yanlarına aldıkları eşyalarıyla birlikte dönüş yolcuğuna geçen Suriyeliler, Kilis Öncüpınar Sınır Kapısı’nda yoğunluk oluşturdu.



HABER KAYNAĞI : İHA
Editor : Haber Merkezi
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ