USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Asayiş

Türkiye-İran hudut hattında karla mücadele çalışması

Türkiye-iran sınır noktasındaki van’ın başkale ilçesinde yer yer 3 metreyi bulan karla kaplı yolları açmak için ekipler gece gündüz demeden çalışıyor.

Türkiye-İran hudut hattında karla mücadele çalışması
17-01-2025 13:38

İran sınır noktasındaki Van’ın Başkale ilçesinde yer yer 3 metreyi bulan karla kaplı yolları açmak için ekipler gece gündüz demeden çalışıyor.


Kış mevsiminin ağır geçtiği Van’da, 2 bin 460 rakımla Türkiye’nin en yüksek ilçesi ve İran’a 144 kilometre sınır hattı olan Başkale’deki hudut yolunda kar ve tipi nedeniyle kar kalınlığı 3 metreyi geçti. Sorumluluk alanlarındaki sınır yol ağında faaliyetlerini gerçekleştiren Van Büyükşehir Belediyesinin karla mücadele ekipleri, kar kalınlığının 3 metreyi bulduğu yolda çalışma yapıyor.


Zor şartlarda çalışan karla mücadele ekipleri, yer yer kar kalınlığının 3 metreyi bulduğu bölgede kar savurma araçlarıyla yolları ulaşıma açıyor.



HABER KAYNAĞI : İHA
Editor : Haber Merkezi
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ