Sağlık

Polis Sireni Takan Sürücüye 280 Bin TL Ceza Kesildi

Kayseri'de aracına polis siren sesi takarak vatandaşların şikayetine neden olan sürücüye 280 bin TL'nin üzerinde para cezası uygulanırken, ehliyetine de el konuldu.

Polis Sireni Takan Sürücüye 280 Bin TL Ceza Kesildi
26-04-2025 12:26
26-04-2025 17:15

Kayseri'de aracına yasadışı şekilde polis siren sesi takan bir sürücü, vatandaşların ihbarı üzerine İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından tespit edildi. Yapılan denetim sonucunda, söz konusu araç sürücüsüne 280 bin 678 TL idari para cezası kesildi.

Emniyet yetkililerinden alınan bilgiye göre, usulsüz siren kullanımı nedeniyle sürücünün ehliyetine de 1 ay süreyle el konuldu. Ayrıca, trafik güvenliğini tehlikeye attığı gerekçesiyle araç trafikten men edildi.

Vatandaşların duyarlılığı sayesinde tespit edilen bu olay, yetkisiz siren kullanımının ciddi yaptırımları olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi. Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü, benzer ihbarların titizlikle değerlendirileceğini ve yasalara aykırı davranışlara karşı mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceğini bildirdi.


Editor : Haber Merkezi
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER