Kültür Sanat

Beypazarı’nın 80 katlı baklavası için bayram mesaisi başladı

Ankara’nın tarihi ilçesi beypazarı'nda, ramazan bayramı’na özel geleneksel lezzetlerinden biri olan baklava yapımıyla hareketlilik sürüyor. ?lçede bayram öncesi tatlı telaşı yaşanırken, usta eller tarafından hazırlanan 80 katlı baklavalar yoğun ilgi görüyor.

Beypazarı’nın 80 katlı baklavası için bayram mesaisi başladı
28-03-2025 11:38

Ankara’nın tarihi ilçesi Beypazarı’nda baklava üreticileri, Ramazan Bayramı öncesi 80 katlı baklavaları hazırlamak için yoğun bir mesai harcıyor.


Beypazarı’nın 80 katlı geleneksel baklavası için siparişler günler öncesinden tamamlandı. Türkiye’nin dört bir yanından gelen turistler, usta ellerde özenle hazırlanan ev baklavasının tadına bakabilmek için sıraya giriyor. Beypazarılı baklava üreticileri, Ramazan Bayramı öncesi artan talebi karşılamak için sahurda çalışmaya başlıyor.


Satışların geçen seneye oranla arttığını söyleyen Malike Kamacı, "Beypazarı kadınları olarak en başta baklava çeşitlerimizi hazırlıyoruz. Bunun yanı sıra sarma, bazlama, gözleme ve çorbalar ile bayram hazırlığımızı sürdürüyoruz. Beypazarı kadınları çalışmaktan gurur duyuyor. Beypazarı baklavasını Ankara’ya, İstanbul’a tanıtmaktan gurur duyuyoruz. Çalışmalarımız yoğun ve güzel gidiyor. El birliği ile bu bayramı da atlatacağız. Geçen seneye oranla düşüş yok, aksine satışlarımız katlanarak devam ediyor" dedi.


Beypazarı Belediye Başkanı Özer Kasap ise, bayramda Beypazarı’na turist akını olacağını düşünerek işletmelerin hazırlıklarını tamamladığını ifade etti.



HABER KAYNAĞI : İHA
Editor : Haber Merkezi
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER