Genel

Bodrum Fırtınayla Sallandı

Muğla'nın Bodrum ilçesinde etkili olan şiddetli fırtına nedeniyle bir ağaç binanın cephesine devrildi, feribot seferleri iptal edildi ve sahilde hasar oluştu.

Bodrum Fırtınayla Sallandı
01-03-2025 09:31
01-04-2025 09:46

Muğla'nın popüler turizm merkezi Bodrum, Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün uyarılarının ardından sabah saatlerinden itibaren etkili olan şiddetli fırtınanın etkisi altında kaldı. Fırtına, ilçede günlük yaşamı olumsuz yönde etkiledi.

Türkkuyusu Mahallesi Davut Sokak'ta bulunan büyük bir karanfil ağacı, şiddetli rüzgarın etkisiyle kökünden sökülerek yolun karşısında bulunan bir binanın cephesine devrildi. Ağacın binaya yaslanması sonucu sokak araç trafiğine tamamen kapanırken, gürültüyi duyan mahalle sakinleri kısa süreli panik yaşadı. Tehlikeli olmasına rağmen bazı vatandaşların ağacın gövdesinin altından geçmeye çalıştığı görüldü. İhbar üzerine olay yerine gelen belediye ekipleri, devrilen ağacı kaldırmak için çalışmalarına başladı.

Sahilde Hasar Oluştu, Feribot Seferleri İptal Edildi

Fırtınanın etkisiyle Bodrum sahillerinde de hasar meydana geldi. Sahildeki işletmelere ait minderler denize uçarken, park halindeki skuterler ve çöp bidonları devrildi. Gümbet sahilinde bir iskelenin üzerine kurulu olan kabin ise rüzgarın şiddetiyle yerinden sökülerek sahile doğru yıkıldı. Neyse ki bu olayda herhangi bir yaralanma yaşanmadı. Bitez Koyu'nda bağlı bulunan amatör balıkçı kayıklarının ise dalgaların etkisiyle su aldığı gözlemlendi.

Olumsuz hava koşulları deniz ulaşımını da etkiledi. Bodrum ile Datça ve Yunanistan'ın İstanköy (Kos) Adası arasındaki tüm feribot seferleri, güvenlik gerekçesiyle geçici olarak iptal edildi. Meteoroloji yetkilileri, fırtınanın etkisinin yarın sabah saatlerine kadar süreceğini bildirdi. Bodrum'da yaşayan vatandaşlar ve ilçeyi ziyaret edenlerin dikkatli olmaları ve yetkililerin uyarılarını dikkate almaları önem taşıyor.


Editor : Arzu BARIŞKANER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER