İnsan

Bu markette ‘para’ değil ‘iyilik’ geçiyor

Terme Belediyesi, ihtiyaç sahiplerine ücretsiz hizmet verecek ‘Sosyal Market’ mağazasını açtı. Başkan Şenol Kul, "Hayat paylaşınca güzel" diyerek, hayırseverleri projeye destek olmaya davet etti.

Bu markette ‘para’ değil ‘iyilik’ geçiyor
08-03-2025 13:21
08-03-2025 13:52

Samsun’un Terme ilçesinde, belediye tarafından hayata geçirilen ‘Sosyal Market’ mağazası açılışını yaptı. Belediye Başkanı Şenol Kul, "Hayat paylaşınca güzel" diyerek hayırseverleri projeye destek olmaya çağırdı.

Sosyal Market, muhtaç ailelerin ihtiyacı olan temel ürünlere ücretsiz erişim sağlamayı hedefliyor. Ürün çeşitliliği bakımından diğer marketlerden farkı olmayan hatta daha zengin bir ürün yelpazesi sunan Sosyal Market, kıyafet, ayakkabı, gıda, şarküteri, kırtasiye, yaşlı ve bebek maması, bebek bezi gibi çeşitli ihtiyaçları karşılayacak. Yardıma muhtaç vatandaşlar, bu marketten hiçbir ücret ödemeden gerekli ürünleri temin edebilecekler.

Başkan Şenol Kul, Sosyal Market’in sadece bir yardım noktası değil, aynı zamanda dayanışma kültürünü güçlendiren bir proje olduğunu belirtti. "Göreve başlarken Terme’de temel belediyecilik hizmetlerinin yanı sıra dayanışma içinde olacağımızın sözünü verdik. İlçedeki hayırseverlerin katkılarıyla büyüyecek olan bu sosyal market, yardıma muhtaç vatandaşların ihtiyaçlarını karşılayarak, dayanışmanın somut bir örneğini oluşturacak" diye konuştu.

Açılış töreninde bir konuşma gerçekleştiren Başkan Kul, Sosyal Market’in temel amacının para değil, iyilik olduğunu vurguladı. "Bu sosyal dayanışma projemizde para değil, iyilik geçiyor. Son zamanlarda sosyal dayanışmanın ne kadar önemli olduğunu hem inancımızdan hem de hayırsever dostlarımıza duyurmak istedik. Bu uygulama, kimsenin verdiklerini kimseye göstermediği bir sistemle hizmete sunuldu" dedi.

Açılışa Terme Kaymakamı Metin Maytalman, Terme Kent Konseyi Başkanı Dilek Aydın, siyasi parti temsilcileri ve belediye meclis üyeleri de katıldı. Sosyal Market’in, Terme’deki hayırseverlerin katkılarıyla büyüyerek daha çok vatandaşa ulaşması bekleniyor.


Editor : Haber Merkezi
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER