Gündem

Erdoğan: "Gazze'de Vahşi Soykırımlar Yaşanıyor"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da düzenlenen İİT toplantısında Gazze ve Lübnan'daki insanlık dramına dikkat çekti. Erdoğan, Türkiye'nin Filistin halkının yanında olduğunu vurguladı.

Erdoğan: "Gazze'de Vahşi Soykırımlar Yaşanıyor"
04-11-2024 14:42
04-11-2024 14:43

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda düzenlenen İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Ekonomik ve Ticari İşbirliği Daimi Komitesi'nin (İSEDAK) 40. Toplantısı'nda önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, son dönemde Gazze ve Lübnan'da yaşanan insani krizlere dikkat çekerek, "Avrupa'nın ortasında kurulan imha kamplarını gölgede bırakacak bir vicdansızlığa hepimiz şahitlik ediyoruz" dedi.

Erdoğan, İslam dünyasının zor bir dönemden geçtiğini ifade ederek, Gazze'deki saldırılarda 50 bin Filistinlinin şehit olduğunu, yaralıların büyük çoğunluğunun kadın ve çocuklardan oluştuğunu belirtti. "Dar bir alana sıkıştırılmış 2 milyon insan, gıda ve ilaçsız bırakıldı" diyen Erdoğan, bu durumu eleştirerek, "Gazze ve Lübnan'da ümmetin çocukları ölmeye devam ediyor" şeklinde konuştu.

Filistin halkının cesaretine de vurgu yapan Erdoğan, "Gazze'nin aslanlarının kahramanca direnişini gördük" dedi. Türkiye'nin, Filistin halkının yanında durarak 85 bin tonun üzerinde insani yardım malzemesini Gazze'ye ulaştırdığını belirtti. Ayrıca, uluslararası platformlarda İsrail'in uyguladığı soykırıma karşı mücadele ettiklerini ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, tüm ülkelere Filistin devletini tanıma çağrısında bulunarak, "İslam dünyasının görüş ayrılıklarını bir tarafa bırakıp Filistin ve Lübnan halkına destek olması büyük önem arz ediyor" dedi.


Editor : Haber Merkezi
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER