![Fethiye’de 29 Ekim’in 101. yılı törenle kutlanıyor](https://www.marmarisyenisayfa.com/files/uploads/news/default/fethiye-de-29-ekim-in-101-yili-torenle-kutlaniyor-85836.webp)
Muğla’nın Fethiye ilçesinde, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 101. yıldönümü dolayısıyla düzenlenen çelenk sunma törenine katılım oldukça yoğundu. Fethiye Beşkaza Meydanı'nda bulunan Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirilen etkinliğe, Fethiye Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş, Garnizon Komutanı Dz. Alb. Dalaman Dz. Hv. Üs. K.lığı Hrk. K. Emre Ahmet İnal, Fethiye Cumhuriyet Başsavcısı Günşafak Karartı ve diğer protokol üyeleri katıldı.
Törende, Fethiye Muharip Gaziler ve Şehit Aileleri Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Namık Ünal'ın da aralarında bulunduğu daire amirleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları başkanları, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş yer aldı.
Etkinlik, Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasıyla başladı. Ardından, Fethiye Belediyesi bandosunun eşliğinde Cumhuriyet’in kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve tüm şehitler için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.
Bu yılki kutlamalar, Cumhuriyetin kazanımlarını ve değerlerini yaşatmanın yanı sıra toplumsal birlik ve beraberliği güçlendirme amacını taşıyordu. Fethiye'deki bu anlamlı etkinlik, katılımcılara duygu dolu anlar yaşatırken, Cumhuriyet’in önemine bir kez daha vurgu yaptı.
Editor : Arzu BARIŞKANER