Gündem

Kira Geliri Elde Edenlere Uyarı

Erzincan Defterdarı Ramazan Özdemir, kira geliri elde eden mükelleflerin gelir vergisi beyannamelerini doğru ve zamanında vermeleri gerektiğini vurguladı.

Kira Geliri Elde Edenlere Uyarı
14-03-2025 12:56
14-03-2025 12:57

Erzincan Defterdarı Ramazan Özdemir, kira geliri elde eden mükellefler için önemli açıklamalarda bulundu. 2024 yılı içinde 33 bin TL'nin üzerinde mesken kirası veya 13 bin TL'nin üzerinde iş yeri kira geliri elde eden mükelleflerin, 1 Mart - 2 Nisan 2025 tarihleri arasında gelir vergisi beyannamelerini vermeleri gerektiğini belirten Özdemir, beyannamenin süresinde verilmemesi durumunda, 33 bin TL'lik istisnadan yararlanılamayacağını ve vergi ziyaı cezası kesileceğini söyledi.

Özdemir, ayrıca kira gelirlerini banka ve postane aracılığıyla tahsil etmeyen mükelleflerin, her işlem için kiracıya ve mülk sahibine 7 bin TL'den az olmamak üzere, kira tutarının %10 oranında özel usulsüzlük cezası uygulanacağına dikkat çekti. Bu zorunluluğun, mükelleflerin herhangi bir mağduriyet yaşamamaları ve kanunun sunduğu istisnalardan yararlanabilmeleri için önemli olduğunu vurguladı.

Gelir vergisi beyannamesini vermek için mükelleflerin, Dijital Vergi Dairesi üzerinden veya Gelir İdaresi Başkanlığı'nın resmi internet sitesindeki hazır beyan sistemi aracılığıyla, e-devlet şifresiyle işlem yapabileceklerini belirten Özdemir, beyannamelerin vergi daireleri veya mal müdürlükleri aracılığıyla da teslim edilebileceğini ifade etti. Ödenecek vergilerin Mart ve Temmuz ayları olmak üzere iki taksitte yapılabileceğini ekledi.


Editor : Haber Merkezi
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER