
24 Nisan Perşembe akşamı yayınlanan 47. bölümle izleyicisinin karşısına çıkan program, Marmaris’in genel sorunları, siyasi gündemi ve yerel yorumları ele alarak bir yılı aşkın süredir kemik bir izleyici kitlesine ulaşmıştı. İlk bölümlerde gazeteci ve yorumcu Murat Ersan’ın da yer aldığı ekip, sonraki yayınlarına Selda Kırdemir ve Demet Kızıl ile devam etmişti. Murat Ersan ise yayın hayatını kendi kanalında sürdürüyordu.
Geçtiğimiz hafta Murat Ersan, yolda yürüdüğü sırada pusuya düşürülerek darbedildi. Olay sonrası 5 kişi gözaltına alındı. Soruşturma kapsamında saldırıyı para karşılığı yaptıkları belirlenen 2 kişi tutuklanırken, 1 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı, 2 kişi ise doğrudan serbest kaldı.
Yaşanan saldırı ve ardından başlayan adli süreç, Mesele Marmaris ekibini derinden etkiledi. Hem saldırı sırasında hem de sonrasında şüpheli yakınlarından gelen tehdit ve hakaretlere maruz kalan gazeteciler, “Murat Ersan’a yapılan saldırının emrini veren ortaya çıkmadığı sürece can güvenliğimiz yok. Bu nedenle programı susturuyoruz” diyerek 6 dakikalık kısa bir yayınla izleyicilerine veda etti.
Yayına ara verildiğini açıklayan bu bölümün ardından sosyal medyada birçok takipçi destek mesajları paylaştı. “Basın susturulamaz”, “Gerçek gazetecilik kalmadı”, “Umarız güvenliğiniz sağlanır, tekrar yayına dönersiniz” gibi yorumlar dikkat çekti.
Editor : Arzu BARIŞKANER