
İzmir Ekonomi Üniversitesi Medical Point Hastanesi’ne karın ağrısı ve dışkıda kan şikayetiyle başvuran hasta Meral Kaşarcı, kalın bağırsağında iki farklı bölgede tespit edilen kitlesel polipoid lezyon başarılı bir operasyonla alınmasıyla yeniden sağlığına kavuştu.
Şikayetini anlatan Meral Kaşarcı, "Bir sabaha karşı değişik bir karın ağrısıyla uyandım. Üşüttüğümü düşündüm. Ancak tuvalet ihtiyacım sırasında sümüksü ve hafif kanlı bir dışkı fark edince hemen seyahatimi iptal edip sağlık ocağına başvurdum. Şikayetlerim devam edince Medical Point Hastanesi’ne geldim. Kolonoskopi yapıldı ve sonrasında ameliyat ihtimaliyle karşı karşıya kaldım. Çok korktum. Torba takılma riski ya da kanser endişesi yaşadım. Ancak Doç. Dr. Ömer Burçak Binicier’in desteğiyle bu süreci moral ve güvenle atlattım." dedi.
İEÜ Medical Point Hastanesi Gastroenteroloji Bölümü’nden Doç. Dr. Ömer Burçak Binicier, yapılan kolonoskopi sonucunda kalın bağırsakta biri orta bölgeye, diğeri makat bölgesine yakın olmak üzere iki ayrı 5 ve 10 cm’lik polip saptandığını belirtti. Orta kesimdeki polip endoskopik mukozal rezeksiyon ile temizlenirken, makat bölgesine 1-2 santim mesafede yer alan daha büyük boyuttaki polip özel bir teknikle çıkarıldı.
Doç. Dr. Binicier, "Hastamızda, makat bölgesine çok yakın olan geniş tabanlı lezyon nedeniyle torba takılma riski vardı. Ancak son değerlendirmemizde, lezyonun alt dokulara yayılmadığını gördük. Endoskopik submukozal diseksiyon yöntemiyle, özel bıçaklar kullanarak lezyonu tamamen temizledik. Şu an torba takılma riski bulunmamaktadır. Patoloji sonucu temiz çıktı. Yayılma olmadığı için torbasız, ameliyatsız hastamızı izlemeye devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.
Dr. Binicier, kalın bağırsak poliplerinin belirti vermeden ilerleyebileceğini belirterek, 45 yaşından sonra hiçbir şikayet olmasa dahi düzenli kolonoskopik taramanın önemine dikkat çekti.
HABER KAYNAĞI : İHA
Editor : Haber Merkezi