Genel

Menteşe’den Kırsal Bölgelere Sinema Keyfi

Menteşe Belediyesi’nin sosyal ve kültürel projeleri kapsamında başlattığı açık hava sinema günleri Çamoluk Mahallesi ile başladı. İlk gösterimde Yüksel Aksu’nun ‘Entelköy Efeköy’e Karşı’ filmi izleyicilerle buluştu.

Menteşe’den Kırsal Bölgelere Sinema Keyfi
22-08-2024 15:25
22-08-2024 16:37

Menteşe Belediyesi, kültür-sanat etkinlikleri çerçevesinde hayata geçirdiği açık hava sinema günlerine Çamoluk Mahallesi ile başladı. İlk etkinlikte, ünlü yönetmen ve senarist Yüksel Aksu’nun “Entelköy Efeköy’e Karşı” adlı filmi gösterildi. Etkinlik, Çamoluklu vatandaşlar tarafından ilgiyle izlendi.

Menteşe Belediye Başkanı Gonca Köksal, sosyal belediyecilik anlayışı çerçevesinde kentin imkanlarını kırsal mahallelere taşımak amacıyla çeşitli projeler yürüttüklerini belirtti. Köksal, “Menteşe Belediyesi olarak günlük hizmetlerimizin yanı sıra sosyal ve kültürel alanda da çalışmalar yapıyoruz. Kırsal bölgelerde sağlık taramaları ve çocuklara yönelik tiyatro etkinlikleri düzenliyoruz. Sinema günleri projemiz de bu kapsamda yer alıyor,” dedi.

Açık hava sinema günleri, sinemaya erişimin sınırlı olduğu bölgelerde yaşayan insanların sosyal bağlarını güçlendirmeyi ve kültür-sanat etkinliklerine katılımını artırmayı amaçlıyor. Bu etkinlikler, hafta iki gün farklı mahallelerde düzenlenerek devam edecek.

Etkinliğe Menteşe Belediyesi Başkan Yardımcısı Merve Fidem Barut, meclis üyeleri, Çamoluklu çocuklar, gençler ve aileleri katıldı. İzleyicilere patlamış mısır ve gazoz ikram edildi.


Editor : Arzu BARIŞKANER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER