İnsan

Menteşe’de ‘Kadın Hakları’ Semineri

Menteşe Belediyesi ve Muğla Barosu iş birliğiyle 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında düzenlenen ‘Kadın Hakları’ seminerinde, kadınlara yönelik hukuki, ekonomik ve psikolojik destek konuları ele alındı.

Menteşe’de ‘Kadın Hakları’ Semineri
06-03-2025 10:32
06-03-2025 11:05

Menteşe Belediyesi ve Muğla Barosu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında Konakaltı İskender Alper Kültür Merkezi’nde ‘Kadın Hakları’ semineri düzenledi. Kadınlara yönelik hukuki, ekonomik ve psikolojik destek konularının ele alındığı seminerde, şiddetle mücadeleye dair önemli bilgiler paylaşıldı.

Seminerin açılış konuşmasını yapan Menteşe Belediye Başkanı ve Şehir Plancısı Gonca Köksal, kadınların hâlâ şiddet konusunu konuşmak zorunda bırakılmasından duyduğu rahatsızlığı dile getirerek, “Keşke şiddeti değil, kendi gücümüzü ve imkânlarımızı nasıl artırabileceğimizi konuştuğumuz toplantılar yapabilsek. Ancak günümüz şartları bizi bu konuyu ele almaya mecbur bırakıyor” dedi.

Kadınlara Her Alanda Destek

Başkan Köksal, Menteşe Belediyesi olarak kadınların hayatını kolaylaştırmak adına birçok çalışma yürüttüklerini belirterek, sağlık taramaları, eğitim programları ve meslek edindirme kursları ile kadınların ekonomik bağımsızlığını desteklediklerini ifade etti. Ayrıca Kadın Danışma Merkezi’ne bağlı 7/24 destek hattı aracılığıyla kadınlara hukuki, ekonomik, psikolojik ve sosyal destek sağladıklarını vurguladı.

"Kadınların toplumsal hayatta sınırlandırılmasına karşı elimizden geleni yapıyoruz. Kadınların ekonomik ve sosyal hayatta daha güçlü olması için yanlarında olmaya devam edeceğiz. Biz birlikte güçlüyüz ve dayanışma ile her zorluğun üstesinden gelebiliriz", dedi.

Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelede Bilinçlendirme

Muğla Barosu Kadın Hakları Komisyonu üyeleri Av. Perihan Ceviz ve Av. Esra Soylu Gümrah, seminerde katılımcılara kadına yönelik fiziksel, ekonomik ve psikolojik şiddetle mücadele konusunda bilgi verdi. Şiddet mağduru kadınların neler yapması gerektiği konusunda hukuki süreçler anlatılarak, kadınların haklarını koruyabilmeleri için izlemeleri gereken yollar aktarıldı.

Menteşe Belediyesi ve Muğla Barosu, kadın haklarının korunması ve güçlendirilmesi için çalışmalarına devam edeceklerini belirterek, tüm kadınları bilinçlenmeye ve destek almaya davet etti.


Editor : Arzu BARIŞKANER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER