Kültür Sanat

Menteşe'den Eskişehir'e Tiyatro Turnesi

Menteşe Belediye Tiyatrosu, Odunpazarı Belediyesi'nin davetiyle "Ölüm ve Bakire" adlı oyununu Eskişehir'de sahneledi.

Menteşe'den Eskişehir'e Tiyatro Turnesi
10-04-2025 16:19
10-04-2025 16:21

Muğla'nın Menteşe ilçesinin başarılı tiyatro topluluğu, Menteşe Belediye Tiyatrosu, kardeş şehir ilişkileri kapsamında Odunpazarı Belediyesi'nin özel daveti üzerine Eskişehir'de sahne aldı. Topluluk, Ariel Dorfman'ın güçlü dramı "Ölüm ve Bakire" adlı tek perdelik oyununu Odunpazarı 100. Yıl Kültür Merkezi'nde Eskişehirli tiyatroseverlerle buluşturdu.

Geçmişte yaşadığı işkencelerin izlerini taşıyan bir kadının intikam arayışını merkezine alan gerilim dolu oyuna, Eskişehirli sanatseverler yoğun ilgi gösterdi. Menteşe Belediye Tiyatrosu oyuncuları, etkileyici sahne performanslarıyla izleyicilerden tam not almayı başardı. Oyunun dramatik atmosferini başarıyla yansıtan oyuncular, seyircileri derinden etkiledi.

Oyunun sonunda anlamlı bir etkinlik düzenlendi. Odunpazarı Belediye Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Elçin Karaahmet, Menteşe Belediye Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Önder Çakır'a tiyatro sanatına yaptığı değerli katkılardan dolayı bir teşekkür plaketi takdim etti. Bu anlamlı jest, iki kardeş şehir arasındaki kültürel bağların ne kadar güçlü olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi. Menteşe Belediye Tiyatrosu'nun Eskişehir turnesi, sanatın birleştirici gücünü ve şehirlerarası kültürel alışverişin önemini vurgulayan başarılı bir etkinlik olarak kayıtlara geçti.


Editor : Nur DÜZEN
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER