
Çanakkale’de 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 110’uncu yıl dönümünde fener alayı düzenlendi. Meşaleler Çanakkale şehitleri için yandı.
18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 110’uncu yıldönümü nedeniyle kentte gün boyunca Cumhuriyet Meydanı ve Şehitler Abidesi’nde etkinlikler düzenlendi.
Akşam saat 20.45’te ise Çanakkale Valiliği koordinasyonunda fener alayı düzenlendi. Binlerce kişi, Çanakkale sokaklarında ellerinde meşalelerle "Mustafa Kemal’in askerleriyiz" sloganı atıp, İzmir Marşı ve 10’uncu Yıl Marşı’nı söyleyerek yürüdü. Yürüyüşe, Çanakkale Valisi Ömer Toraman, Çanakkale Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Mustafa Biçen, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı.
Fener alayı, Cumhuriyet Meydanı, Demircoğlu Caddesi, Ziveriye Sokak ve Kayserili Ahmet Paşa Caddesi’nin ardından Truva atı önünde sona erdi.
HABER KAYNAĞI : İHA
Editor : Haber Merkezi