![Son bir haftada 95 terörist etkisiz hale getirildi](https://www.marmarisyenisayfa.com/files/uploads/news/default/msb-son-bir-haftada-95-terorist-etkisiz-hale-getirildi-73577.webp)
Milli Savunma Bakanlığı, düzenlenen basın bilgilendirme toplantısında, son bir hafta içinde gerçekleştirilen operasyonlar ve güvenlik faaliyetleri hakkında detaylı bilgiler sundu. Bakanlık Basın Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin terörle mücadele stratejileri ve hudut güvenliği ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.
Aktürk, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin terörü kaynağında yok etme anlayışıyla sürekli çalışmalarını sürdürdüğünü belirterek, son bir haftada 95 teröristin etkisiz hale getirildiğini duyurdu. 1 Ocak’tan itibaren, Irak ve Suriye’nin kuzeyinde toplam 1.963 teröristin etkisiz hale getirildiğini vurguladı. Ayrıca, 2 ve 9 Eylül tarihlerinde Irak’ın kuzeyinde gerçekleştirilen hava harekatlarında 27 teröristin etkisiz hale getirildiği bilgisi verildi.
Hudut güvenliği konusunda, son bir hafta içinde yasa dışı geçiş yapmaya çalışan 493 kişinin yakalandığı, 1.545 kişinin ise hududu geçemeden engellendiği açıklandı. Yakalananlardan 6’sının terör örgütü mensubu olduğu belirtilirken, yılbaşından bu yana yasa dışı geçişlere yönelik toplam yakalama sayısının 10.091 olduğu duyuruldu.
Orman yangınlarına müdahale eden Türk Silahlı Kuvvetleri’nin, 7-8 Eylül tarihlerinde Muğla’nın Menteşe ilçesinde meydana gelen yangınlara 102 helikopterle 2.974 sorti yaparak katkıda bulunduğu ifade edildi.
Uluslararası ilişkilerde de önemli gelişmeler yaşandı. Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler’in Azerbaycan ve Gürcistan Savunma Bakanlarıyla birlikte Batum’da gerçekleştirdiği ‘Üçlü Savunma Bakanları 11’inci Toplantısı’na katıldığı ve ‘Üçlü Mutabakat Metni’ni imzaladığı bildirildi. Ayrıca, ABD ile Güney Kıbrıs Rum Yönetimi arasında yapılan askeri anlaşma şiddetle kınandı ve bu adımların Kıbrıs Türk tarafının güvenliğine zarar verdiği ifade edildi.
Son olarak, Türkiye’nin savunma sanayiinde yerli ve milli üretimle elde edilen başarılar da vurgulandı. Kara Kuvvetleri Komutanlığı tarafından modernize edilen tanklar ve hava savunma sistemlerinin muayene ve kabul faaliyetlerinin tamamlandığı belirtildi. Ayrıca, PNS BABUR adlı geminin Pakistan’a teslim edildiği ve ilk Bayraktar TB-2 İHA’nın envanterden çıkarıldığı duyuruldu.
Tuğamiral Aktürk, Somali’ye gönderilecek sismik araştırma gemisine refakat edecek Deniz Kuvvetleri gemilerinin görevlendirileceğini ve Kara Harp Okulu mezuniyet törenlerindeki görüntülerle ilgili incelemelerin sürdüğünü belirtti.
Editor : Haber Merkezi