
Muğla'nın Ula ilçesinde üç gündür kendisinden haber alınamayan 25 yaşındaki Mustafa Berkay Çırak'ın bulunması için başlatılan geniş çaplı arama çalışmaları maalesef acı bir sonuçla neticelendi. AFAD, jandarma ve gönüllü sivil toplum kuruluşlarının (STK) yoğun çabaları sonucunda, genç adamın cansız bedenine ulaşıldı.
Edinilen bilgilere göre, esnaf olan Mustafa Berkay Çırak, motosikletiyle Köyceğiz ilçesine doğru gezintiye çıktıktan sonra kendisinden bir daha haber alınamadı. Endişelenen yakınlarının durumu jandarma ekiplerine bildirmesi üzerine, bölgede kapsamlı bir arama-kurtarma operasyonu başlatıldı.
Yapılan teknik takip ve saha çalışmaları sonucunda, Mustafa Berkay Çırak'ın en son Ula ilçesine bağlı Yuvarlakçay civarında görüldüğü tespit edildi. Bölgedeki Kent Güvenlik Yönetim Sistemi (KGYS) ve güvenlik kameraları detaylı bir şekilde incelendi. İlk belirlemelere göre, genç adamın o sırada motosikletiyle tek başına olduğu belirlendi.
Jandarma, AFAD ve gönüllü arama kurtarma ekiplerinin koordineli çalışmaları aralıksız sürerken, nihayetinde Mustafa Berkay Çırak'ın Muğla'nın Ula ilçesine bağlı Elmalı Mahallesi'ndeki ormanlık arazide hayatını kaybettiği belirlendi. Gencin kesin ölüm nedeninin ise yapılacak olan otopsi sonrasında netlik kazanacağı öğrenildi.
Editor : Haber Merkezi