ÇEVRE

KOYA ÇÖKERSEN VERGİ YOK, YURTDIŞINA ÇIKARSAN 3000 TL

  Gelir İdaresi Başkanlığı'nın (GİB) 150 TL olan yurt dışı çıkış harcının, 3 bin TL'ye yükseltilmesi düşüncesine karşı “change.org/HaracıKaldır” imza kampanyası başlatıldı. Marmarisli çevreciler de kampanyaya atıfta bulunarak, “Koya çökersen vergi yok, yurtdışına çıkarsan 3000 TL” açıklaması yaptı.

KOYA ÇÖKERSEN VERGİ YOK, YURTDIŞINA ÇIKARSAN 3000 TL
01-07-2024 11:50
01-07-2024 11:57

Hazine ve Maliye Bakanlığı'na bağlı Gelir İdaresi Başkanlığı'nın (GİB) 24 Mayıs tarihli '2024 yılı kanun çalışmaları sunumu' metninde yeni vergi paketine dair dikkat çeken öneri ve tahminler yer aldı. Hükümetin yakın zamanda TBMM'ye göndermesi beklenen yeni vergi paketine dair sunumda, mevcut durumda 150 TL olan yurt dışı çıkış harcının, 3 bin TL'ye yükseltilmesi düşüncesine karşı “change.org/HaracıKaldır” imza kampanyası başlatıldı.

Marmarisli çevreciler de kampanyaya atıfta bulunarak, “Koya çökersen vergi yok, yurtdışına çıkarsan 3000 TL” açıklaması yaptı.

 

CHANGE.ORG/HARACIKALDIR

 “Yurt Dışı Çıkış Harcı Kaldırılsın” başlığıyla 14 Haziran’da 35 bin imza istemiyle başlatılan kampanya’da kısa zamanda istenilen rakama ulaşıldı. “Yurt dışına çıkmak her bir vatandaşın hakkı olmalı ve bu hakkın ücretlendirilmesi kabul edilemez” ifadelerinin yer aldığı kampanyada şu düşüncelere yer verildi: “Ancak, mevcut düzenlemelerle, Türkiye'den yurtdışına seyahat edecek vatandaşın ödemesi gereken çıkış harcı bu hakkı kısıtlanmaktadır. Mevcut çıkış harç pulu ücretlerine yüzde 500 ile yüzde 1000 arasında  zam yapılması planlanmaktadır. Şimdi Lütfen bu dilekçeyi imzalayarak, Türk vatandaşlarının seyahat özgürlüğünü sınırlayan yurt dışı çıkış harcının kaldırılması için çağrıda bulunun.”

 

MARMARİSLİ ÇEVRECİLER ATIFTA BULUNDU

Muğla’nın Marmarisli çevrecileri de kampanya içinde kampanya başlatarak inşaatı mühürlenen SİNPAŞ’a şu atıfta bulundu: “Marmaris'teki doğa harikası koyu beton cehennemine çeviren Sinpaş'ın 2023'te vergi ödemediği ortaya çıktı. Kaçak yaptığı devre mülklerin satışından 4 milyar TL kazandığı öne sürülen şirketten vergi alınmazken, yurtdışı harcının 150 TL'den 3 bin TL'ye çıkartılması vatandaşların tepkisini topladı.”


Editor : Mustafa SARIİPEK (Yayın Danışmanı)
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER