İnsan

Samsun’da yenilenen ‘teleferik hattı’ için özel kurtarma eğitimi

Samsun büyükşehir belediyesi’nin iştiraki olan samulaş a. ş. Tarafından işletilen amisos teleferik hattı’nda bakım ve modernizasyon çalışmalarında sona yaklaşılırken, görevli personele ise yüksekte çalışma ve yolcu kurtarma eğitimi verildi.

Samsun’da yenilenen ‘teleferik hattı’ için özel kurtarma eğitimi
02-03-2025 17:03

Samsun Büyükşehir Belediyesinin iştiraki olan SAMULAŞ A.Ş. tarafından işletilen Amisos Teleferik Hattı’nda bakım ve modernizasyon çalışmalarında sona yaklaşılırken, görevli personele ise yüksekte çalışma ve yolcu kurtarma eğitimi verildi.


Kentin önemli turizm destinasyonlarından biri olan ve Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin iştiraki SAMULAŞ A.Ş. tarafından işletilen Amisos Teleferik Hattı’nda bakım ve modernizasyon çalışmaları titizlikle gerçekleştiriliyor. Çalışmalarda sona yaklaşılırken görevli SAMULAŞ A.Ş. personeline ise yüksekte çalışma ve yolcu kurtarma eğitimi verildi. İlk gün süren teorik eğitimin ardından ikinci gün uygulamalı eğitim çalışması gerçekleştirildi. Olması muhtemel olumsuz durumlar halinde yapılacak müdahale çalışmaları eğitim ekibi tarafından uygulamalı bir şekilde görevli personele gösterildi.


Otomasyon sistemlerinden kabinlere, halatlardan panolara her detayın bakım ve yenilenme sürecinden geçtiği 320 metre hat uzunluğu ve 62 metre yüksekliğe sahip Amisos Teleferik Hattı’nın, çalışmaların tamamlanmasının ardından kısa bir süre sonra yeniden hizmete açılacağı belirtildi.



HABER KAYNAĞI : İHA
Editor : Haber Merkezi
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER