Gündem

Şehit Mustafa Uslu’nun Hayali Gerçek Oluyor

Pençe-Kilit Operasyonu’nda şehit düşen Piyade Sözleşmeli Er Mustafa Uslu’nun en büyük hayali gerçekleşiyor. Çorum’un Bayat ilçesindeki baba evi, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yeniden inşa edilecek.

Şehit Mustafa Uslu’nun Hayali Gerçek Oluyor
24-02-2025 15:34
24-02-2025 15:36

Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde, terör örgütü PKK tarafından düzenlenen saldırıda şehit düşen 24 yaşındaki Piyade Sözleşmeli Er Mustafa Uslu’nun en büyük hayali, ailesinin yaşadığı ahşap evi yeniden inşa ettirmekti. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, şehidin bu hayalini gerçekleştirmek için harekete geçti.

Şehit Uslu, 22 Şubat’ta memleketi Çorum’un Bayat ilçesi Çukuröz köyünde düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze töreninde "Asker oğlum vatana helal olsun" diyerek gözyaşı döken baba Sadık Uslu, evinin yıkılma tehlikesi nedeniyle taziyeleri kardeşinin evinde kabul etti.

Bakanlık Talimat Verdi: Şehit Ailesinin Evi Yeniden Yapılacak

Şehidin annesine verdiği söz doğrultusunda, baba evinin yeniden yapılması için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un talimat verdiği öğrenildi. Çorum Valisi Ali Çalgan ve Bakanlık yetkilileri, şehit ailesinin Çukuröz köyündeki evinin yeniden inşa edileceğini açıkladı.

Devletin şehit ailelerine desteğinin devam edeceğini vurgulayan yetkililer, Mustafa Uslu’nun hayalini gerçeğe dönüştürerek ailesine yeni bir yuva kazandıracaklarını belirtti.


Editor : Haber Merkezi
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER