Asayiş

Sınır Kapısında 42 Cins Hayvan Ele Geçirildi

Edirne Pazarkule Sınır Kapısı’ndan yurda giriş yapan bir otomobilde, aralarında kanguru, alpaka ve geyiğin de bulunduğu 42 cins hayvan ele geçirildi. Otomobil sürücüsü gözaltına alındı.

Sınır Kapısında 42 Cins Hayvan Ele Geçirildi
31-08-2024 10:50
31-08-2024 10:52

Edirne’den Yunanistan’a açılan Pazarkule Sınır Kapısı’nda, yurda giriş yapan bir otomobilde yapılan kontrollerde çeşitli hayvan türlerinin kaçak olarak taşındığı tespit edildi. Yunanistan’ın Kastanies Sınır Kapısı’ndan Pazarkule’ye giriş yapan ve Yüksel D. tarafından kullanılan KON 9982 plakalı Yunanistan kayıtlı otomobil, şüphe üzerine gümrük görevlileri tarafından durduruldu.

Yapılan aramada, aracın koltukları ve bagajında saklanmış halde 23 uçan sincap, 3 alpaka, 3 kanguru, 12 papağan ve 1 geyik olmak üzere toplam 42 cins hayvan ele geçirildi. Kaçak yollarla yurda sokulmaya çalışılan hayvanlar, İstanbul Doğa Koruma ve Milli Parklar Bölge Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi.

Olay sonrası otomobil sürücüsü Yüksel D. gözaltına alındı. Soruşturma sürerken, ele geçirilen hayvanların sağlık durumları ve nereden getirildikleri konusundaki incelemeler devam ediyor. Doğa Koruma ve Milli Parklar yetkilileri, bu tür hayvan kaçakçılığının ciddi bir suç olduğunu ve hayvanların doğal yaşam alanlarından koparılarak ticaretinin yapılmasının büyük ekolojik ve yasal sorunlar doğurabileceğini belirtti.

Yetkililer, sınır kapılarında yapılan kontrollerin artarak devam edeceğini ve bu tür yasa dışı faaliyetlere karşı kararlılıkla mücadele edileceğini vurguladı.


Editor : Haber Merkezi
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER