Gündem

Suriyelilerden "Ülkemize Dönün" Çağrısı

Türkiye'de uzun yıllar yaşayan Suriyeliler, Suriye'deki iç savaşın son bulmasının ardından ülkelerine dönerek özgürce dolaşıyor.

Suriyelilerden "Ülkemize Dönün" Çağrısı
10-01-2025 16:02
10-01-2025 16:33

Suriye'deki iç savaşın 2011'de başlamasının ardından Türkiye'ye göç eden Suriyeliler, Baas rejiminin devrilmesinin ardından ülkelerine dönüş yapmaya devam ediyor. Türkiye'de uzun yıllar yaşayan Suriyeliler, Şam sokaklarında özgürce dolaşarak ülkenin artık özgür olduğunu belirtiyor ve Türkiye'deki hemşehrilerine dönmeleri çağrısında bulunuyor.

Suriye'nin başkenti Şam'da özgürlüğün tadını çıkaran eski göçmenler, Türkiye'deki Suriyelilere, "Ülkemize dönün, Suriye çok güzel oldu" mesajı veriyor. 10 yıl Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde yaşamış olan Muhammed Ömer Casim, “Suriye artık özgür, savaş bitti. Türkiye'deki Suriyeliler hepiniz gelin, çok mutluyum. Şam'da herhangi bir izin sorunu yok,” dedi.

Benzer şekilde, Esad'a karşı savaştığını belirten Abdulkerim İbrahim de 2012'de Hatay'a yerleştikten sonra İstanbul'da yaşamış, bir yıl önce ise ülkesine dönmüş. "Suriye özgür, çok güzel oldu. Türkiye'deki Suriyeliler gelsin, vatanımız artık özgür," dedi.


Editor : Haber Merkezi
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER