Aksaray Konya Karayolu’nun 40. kilometresinde, Sultanhanı Kavşağı'nda gerçekleşen trafik kazasında, D.A.'nın kullandığı 68 AAB 177 plakalı otomobil, iddiaya göre kırmızı ışıkta geçen K.M.H. (56) idaresindeki elektrikli motosiklete çarptı. Çarpışmanın etkisiyle motosiklet, yol kenarındaki reklam tabelası duvarına çarparak durdu. Kazada motosiklet sürücüsü K.M.H. ve annesi B.A.H. (75) yaralandı.
Diğer sürücülerin ihbarı üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık ekipleri yaralılara ilk müdahaleyi yaparken, yaralıya müdahale eden bir sağlık görevlisi, gazetecinin çekim yapmasından rahatsızlık duydu ve gazeteciyi polise şikayet etti. “Yeter, memur bey şunu uyarır mısınız? 10 dakikadır çekiyor. Size kim veriyor bu yetkiyi” diyen sağlık görevlisi, kendi işini bırakıp gazetecinin de işine engel olmaya çalıştı. Girişiminde başarılı olamayan görevli, yeniden yaralıya müdahale etmeye devam etti.
Yaralılar, Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi'ne kaldırıldı. Motosiklet sürücüsünün annesi B.A.H.’nın sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi. Otomobil sürücüsü ifadesi alınmak üzere gözaltına alındı ve kazayla ilgili tahkikat başlatıldı.
Editor : Haber Merkezi