Gündem

Türkeli’de zirai don hasar tespit çalışmaları

Türkeli'de zirai don hasar tespit çalışmaları devam ediyor türkeli ilçesinde, geçen hafta meydana gelen zirai don olayı, tarım alanlarında ciddi zararlara yol açtı. Olayın hemen ardından türkeli ilçe tarım ve orman müdürü mediha elmas ve beraberindeki teknik personel, sahada hasar tespit çalışmalarına başladı.

Türkeli’de zirai don hasar tespit çalışmaları
26-04-2025 11:26

Sinop’un Türkeli ilçesinde, geçen hafta meydana gelen zirai don olayı, tarım alanlarında ciddi zararlara yol açtı. Olayın hemen ardından Türkeli İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mediha Elmas ve beraberindeki teknik personel, sahada hasar tespit çalışmalarına başladı.


Ekipler, etkilenen tarım arazilerini tek tek inceleyerek üreticilerin zarar durumunu belirlemeye yönelik detaylı çalışmalar yürütüyor. Özellikle meyve bahçelerinde ciddi hasarın oluştuğu gözlemlenirken, yetkililer üreticilere geçmiş olsun dileklerini iletti.


İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, "Zirai don olayından etkilenen çiftçilerimizin mağduriyetlerinin giderilmesi ve gerekli resmi işlemlerin tamamlanması için çalışmalarımız titizlikle sürmektedir" denildi.


Hasar tespit çalışmalarının kısa süre içinde tamamlanarak rapor haline getirileceği ve ilgili makamlara iletileceği bildirildi. Ayrıca, zarar yaşayanların İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğüne müracaat etmeleri gerektiği hatırlatıldı.



HABER KAYNAĞI : İHA
Editor : Haber Merkezi
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER