105 NOKTADA 62 BİN FİDAN NEFES OLDU
Milli Ağaçlandırma Günü, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yayımlanan genelge ile 11 Kasım 2019 tarihinden itibaren ülkemizde 'Milli Ağaçlandırma Günü' olarak kutlanmaya başladı. 2019 yılında "Geleceğe Nefes" sloganı ile yola çıkılan kutlamalarda, 13,8 milyon fidan toprakla buluşturuldu.Bu yıl Cumhuriyetin 100. Yılına ithafen “Geleceğe Nefes, Cumhuriyete Nefes” sloganıyla gerçekleştirilen Milli Ağaçlandırma Günü kapsamında ülke genelinde 2023 ayrı noktada 5 milyon 2023 adet fidan toprakla buluşturuldu. Muğla Orman Bölge Müdürlüğü sorumluluk alanında bulunan Muğla ve Aydın illerimizde ise 79 ayrı noktada 72 bin 806 adet fidan toprakla buluştu.
MARMARİS MİLLİ AĞAÇLANDIRMA GÜNÜNDE YEŞİL VATANA AKIN ETTİ
Marmaris’te 2022 yılında Bördübet mahallesinde meydana gelen Orman yanınında zarar gören Yeşilbelde Mahallesi’nde de 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü kapsamında 6 bin 300 fidan toprakla buluşturuldu.Bu kapsamda Cumhuriyet Ormanı kuruldu.Etkinliğe Marmaris Kaymakamı Nurullah Kaya, Marmaris Orman İşletme Müdürü Gökhan Şahin, Marmaris İlçe Emniyet Müdürü Aycan Çakır Öztürk, Marmaris Cumhuriyet Başsavcısı Turgay Karabulut, İlçe Jandarma Komutanı Yarbay Murat Çam, Marmaris Milli Parklar Müdürü Mesut Gümüş, protokol üyeleri, Tema Vakfı gönüllüleri, Marmaris Çevreciler Derneği Başkanı Ahmet Kutengin, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
Mlli Ağaçlandırma Günü'nde söz alan Marmaris Kaymakamı Nurullah Kaya, “11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü’nde Cumhuriyetimizin 100. Yılına özel 6 bin 300 fidanı toprakla buluşturduk. Marmaris’te dikim sezonunun açılması ile birlikte fidan dikimleri mart ayına kadar devam edecek. Bugünde 2022 yılında yanan Yeşilbelde Mahallesi’ndeki yanık sahada Marmaris Orman İşletme Müdürlüğü ekiplerimizle birlikte, tema gönüllüleri, öğrencilerimiz, sivil toplum kuruluşların temsilcileri ve vatandaşlarımızla birlikte dikimlerimizi yapıyoruz. Marmaris’in bu duyarlılığı bizi ziyadesiyle mutlu ediyor. Marmaris’te 2021 ve 2022 yılında çıkan büyük yangınlar ilçemizde ciddi oranda yara bıraktı. Ancak tüm halkımız bu bölgelerin ağaçlandırılması kapsamında kabullendi ve destek vermeye devam ediyor. Ben bu nedenle vatandaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Bu sene Marmaris Orman İşletme Müdürlüğümüz 600 bin fidanı torakla buluşturacak. Bugün de Milli Ağaçlandırma Günü’nde bunun startını vermiş olduk. Cumhuriyetimizin 100. Yılına özel bugün 11 Kasım 2023 saat 11.11’de başlattığımız ağaç dikim törenimizin hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.
Editor : Arzu BARIŞKANER