En kalbi teşekkürlerim sizlere!!!

Özlem GÜLER
Özlem GÜLER

ÖZGEÇMİŞİ
1986 yılında Adana’da doğdu. 
Babası ve annesi işçi-memur emeklisi. İki kardeşler. 
Emine Sapmaz İlkokulu (Adana), Evren Paşa İlköğretim Okulu (Marmaris), Sabancı Süper Lise –Yabancı Diller Ağırlıklı (Marmaris) mezunudur. 
2002-2004 yılları arasında, İskoçya’da The Fife College ‘da (Yüksekokul); Avrupa İş Yönetimi üzerine eğitim aldı ve ileri seviyede İngilizce öğrenimini tamamladı. 
2005 yılında Marmaris Belediyesi’nde çalışmaya başladı. Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğünde 10 yıl görev yaptı ve son beş yıl Özel Kalem Müdürlüğü’nde; Belediye Başkanının sekreterliğini yaptı.(özel kalem)
Marmaris Belediyesi’nde çalışmaya başladıktan sonra Açıköğretim Fakültesinde “Halkla İlişkiler ve Reklamcılık” üzerine eğitimini tamamladı. 
 4 yıl boyunca Marmaris Halk Eğitimi Merkezi’nde sözleşmeli İngilizce Usta Öğreticiliği (eğitmenlik) yaptı ve derslere girdi. Noterlerde Yeminli tercümanlık görevine devam etmektedir. 
Şu anda turizm de yöneticilik yapmaktadır. 
Premier Nergis Beach Otel’de 2 yıl Konaklama Müdürlüğü yaptıktan sonra şu an Julian Oteller’inde Misafir İlişkileri Müdürü olarak görevine devam etmektedir (süregelen)
Edebiyat Öğretmeni Hatice Altunay ve arkadaşları ile birlikte çıkardığı ve geliri Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’nde okuma zorluğu çeken kız çocuklarına burs fonu olarak  aktarılan,  “Gülümseyen Turkuaz” isimli kitapta öyküsü bulunmaktadır. 
Osmaniye Anadolu Halk Bilimleri Kültür Akademisi’nin on yıldır düzenlediği “Bin Çiçekli Bahçe; Yaşar Kemal anısına Kısa Öykü&Şiir&Halk Bilimleri Yarışmasında”,  Halk Bilimleri Araştırması’nda ikincilik ödülüne layık görüldü. (2017)
Kitap okumayı, seyahat etmeyi, kısa öyküler yazmayı, ata binmeyi, spor yapmayı, dans etmeyi, şarkı söylemeyi, sinemaya gitmeyi ve sevdikleriyle vakit geçirmeyi çok sevmektedir. Ayrıca; ihtiyaç sahibi insanlara yapılacak olan sosyal sorumluluk projeleri içinde yer almaktan büyük onur ve mutluluk duymaktadır. İnsanlara yardım edebilmenin hayattaki en önemli erdemlerden biri olduğuna inanlardan. Yaşlılarla vakit geçirmekten ve onların deneyimlerini dinlemek onu çok mutlu etmektedir.  Bilginin ve eğitimim çok değerli olduğunu bilip; eğitimin ve kendini her anlamda geliştirmenin yaşının olmadığına inananlardan. İnsan her daim okumalı, yazmalı, bilgiyle beslenmeli ve bunları paylaşmalı. Yeni çıkan romanları, eğitim kitaplarını takip etmeyi ve mesleki yayınlar okumayı sevmektedir. 
12 yaşında bir erkek çocuk annesi.
ÖZLEM GÜLER

En kalbi teşekkürlerim sizlere!!!
07-06-2024

Osmaniye’de, Anadolu Halk Bilimleri ve Kültür Derneği tarafından 6-8 Eylül tarihlerinde bu yıl 11. si düzenlenen “ 11.Kültür Sanat Günleri, 11.Özgür Film Festivali ve 3. Yaşar Kemal Etkinlikleri kapsamında yapılan “Bin Çiçekli Bahçe Yaşar Kemal anısına Kısa Öykü, Şiir ve Halk Bilimleri Dalında;

Deniz Kızının Şarap Kadehi isimli öykümle; 150 eser arasında finale kaldım.(Halk bilimleri araştırması dalında)

6 Eylül Cuma sabahı düştük yollara örnek aldığım değerli Edebiyat Öğretmenim Hatice ALTUNAY ile…

Bu sefer rotamızı dünya edebiyatına damga vuran Yaşar KEMAL’in doğduğu topraklara çevirdik..

Genç yazar olma yolundaki yolculuğumda yine heyecanlıydım…

Ödül törenine katılacaktık...

Tabi bu kadar yolu katetmeye değer o kadar değerli yürekler vardı ki orda…

Onlardan biri İbrahim Çenet…

Hem 68’li, hem 78’li, hem de günümüzlü…

6 Mayıs 1972’de, Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının idamlarını protesto etmek amacıyla kaybetmiş bir bacağını ve iki kolunu…

Günümüzde, kimi insanlar iki ayaklarının üzerinde bile duramazken, o devrimci bir kahraman…İki kolu bir bacağına inat, sapasağlam değerleri için ayakta duruyor ve dimdik mücadelesini sürdürüyor…

Şair ve yazar Çenet, durmak bilmeden çalışan bir idealist…

Öyle bir isim ki benim için değerli hocam; bu hengameli hayatına tam 3 farklı üniversite ve 3 fakülte eğitimi sığdırmış, Che Guavera’nın kızı Aleyda ile dünya turuna bile çıkmış…

Yazmakla bitmez ki onunla ilgili anlatacaklarım…

Benim için Çenet; ayaklı kütüphane, yaşama sıkı sıkı tutunmuş bir kahraman… hem de en aydınlarından, en kahramanlarından, en devrimcilerinden…

Yaşar Kemal festivalini inatla ve büyük bir yaşama direnciyle gelenekselliğe dönüştüren İbrahim Çenet’e içimden selama durmadan geçmek ne mümkün değerli dostlar….

Bir de Fatma Ana’mız var… Herkesin Annesi ….Değerli Çenet’in biricik hanımı…

Tam Anadolu Kadını, festival boyunca bize yemekler yapan ve hep gülümseyen, “çalışkan” kelimesini sonuna kadar hak eden gerçek bir hanımefendi. Öyle bir aile ki “Çenet Ailesi”; eşle, dostla, kardeşle, komşuyla, acılar da mutluluklar da, sofra da yemek, tarla da emek de paylaşırlar. Bölüşmeyi ve paylaşmayı, insanlık olma anayasasının birinci maddesi yapmış bu aile…

Ödül töreni muhteşem geçti…

11. kez düzenlenen Özgür İnsan ödülleri geniş katılımlı törenlerle yapıldı. Bu yıl bilim dalında Av. Müşir Kaya Canpolat a uygun görüldü .Kültür dalında ise üç kuruma uygun görüldü.

 

Türkiye Yazarlar Sendikası (TYS) –Başkan Adnan Özyalçıner

Tarsus kültür – sanat derneği ( Aratos felsefe dergisi ) Başkan Uğur Pişmanlık

 Kızılkaya- Yeni dünya derneği. Başkanı Hüseyin Kara

 

Bunun dışında; Kısa Öykü, Şiir, halk araştırması ve belgesel dalında birbirinden değerli yazarlar, şairler ve ozanlar dereceye layık görüldü.

Dedim ya benim için rüya gibi bir ortamdı…

Genç yazar olma yolundaki serüvenimde yaşayabileceğim en güzel anım olarak belleğime kazınacak.

İki özel isim daha var; beni bu dereceye layık gören iki önemli yazar daha, …

Jüri Üyeleri Değerli hocalarım Ali Yılmaz ve Veli Bayrak…

Milyonlarca yüreği; bu güzel organizasyonla aydınlattığınız ve üstün misafirperverliğiniz için başta devrimci kahraman İbrahim Çenet’e, değerli eşi Fatma Ana’ya, her zaman yanımda olan  ve beni destekleyen Edebiyat Öğretmenim Hatice Altunay’a, Jürü Üyeleri Veli Bayrak ve Ali Yılmaz hocalarıma teşekkür ederim.

Ama en özel teşekkürüm beni ben yapan, umudum, yarınlarım, biricik evladım TOPRAK’a…

ÖNCEKİ YAZILARI
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?